به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از خبرگزاری فارس از چابهار، چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان، از سه شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده و تنها بندر ایرانی است که در ساحل اقیانوس قرار دارد.
چابهار سردترین بندر ایران در تابستان و گرمترین آن در زمستان است و چون تحت تاثیر بادهای اقیانوسی قرار دارد، هوای آن در تمام فصلها دلپذیر بوده و حتی در زمستانها گردشگران زیادی به اینجا سفر میکنند.
بیشتر روستاهای آن از جمله روستای بریس زمینه گردشگری دارد و جاذبههای مختلف از جمله دریاچه صورتی، کوههای مریخی، سواحل خرچنگها و اسکله صیادی را در خود جای داده و مورد استقبال اکثر گردشگران است.
کمتر کسی است که به چابهار سفر کرده باشد و از جاده پر پیچ و خم بریس با آن جاذبه های زیبا و منحصربفردش به سادگی بگذرد و یا زیر سایه درخت «انجیر معابد» دقایقی را استراحت نکرده و از طبیعت آنجا لذت نبرد.
بریس زیبا اگرچه حدودا 60 کیلومتر با شهر چابهار فاصله دارد اما بازدید از این منطقه شاید نصف روز طول بکشد زیرا وجود جاذبه های در مسیر، هر گردشگری را محو خود کرده و میطلب که دقایقی از خودرو پیاده شده و از نزدیک این چشم اندازهای خدادادی را به نظاره نشست.
دریاچه صورتی از جمله این چشماندازها است که نقش بسزایی در جذب گردشگر دارد، رنگ صورتی آب و تولید نمک و تجمع انواع پرندگان و لاک پشت های دریایی در اطراف آن بر زیباییهایش افزوده است.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار این تالاب به علت وجود پلانکتون های گیاهی زیاد و غنی بودن آب آن از مواد آلی و معدنی و قرار گرفتن در نزدیکی روستای لیپار به «تالاب صورتی لیپار» معروف شده است، آب این تالاب از طریق رودخانه لیپار هدایت و تامین می شود.
اشرفعلی حسینی اظهار داشت: رنگ آب دریاچه لیپار یا دریاچه صورتی در تابستان و با گرم شدن هوا تبدیل به قرمز و صورتی می شود، اطراف آن معمولا لاکپشتها در حرکت هستند.
مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه روستای بریس یکی از روستاهای هدف گردشگری استان است، گفت: کوههای مریخی یا مینیاتوری توجه اکثر گردشگران را به خود جلب و سبب می شود آنها در این مکان بهترین فیلم ها و عکس های یادگاری را ثبت کنند.
وی ادامه داد: کوههای مینیاتوری از نوع رسوبی هستند و طبق نظر کارشناسان در گذشتههای دور زیر تلی از خاک مدفون بوده که بر اثر گذشت زمان و بارش بارانهای موسمی از زیرخاک سر برآوردهاند.
طاهره شهرکی بیان کرد: فرآیندهای تکتونیکی به دلیل فرورانش پوسته عمان به زیر مکران و فرسایش آبی و بادی از جمله مهمترین دلایل شکلگیری این کوهها بوده است، شیارهای ریز و یکدستی که روی این کوهها وجود دارد سبب شده است تا نام مینیاتوری به خود بگیرند و جلوهای به واقع فرازمینی داشته باشند، مردم بومی به این کوهها کوههای مریخی میگویند.
وی گفت: همچنین ساحل صدفها و خرچنگها نیز از مکانهای دیدنی است که توجه گردشگران و بازدیدکنندگان از جاده ساحلی بریس را به خود جلب میکنند.
طاهره شهرکی با اشاره به اینکه چشم اندازه زیبای اسکله صیادی بریس و حال و هوای صید و صیادی از ارتفاع بالا در کشور بی نظیر است، گفت: گردشگران همیشه مسافت طولانی و پر فراز و نشیب را طی میکنند تا به این نقطه زیبا برسند.
وی ادامه داد: خروش امواج و تلاطم دریا، صدای برخورد آب به صخرهها و تماشای قایقهای صیادی از ارتفاع برای دقایقی خستگی را از تن انسان می برد و گرمای هوا نیز نمی تواند افراد را از دیدن این منظره منصرف کند.
در مجموع چشم اندازهایی از جنگل های دریایی حرا، درختان انجیر معابد و تالاب لیپار را با عبور از جاده ساحلی چابهار به بریس میتوان دید و آنجا که در یک طرف جاده دریای رنگارنگ خودنمایی میکند و در طرف دیگر کوههای مریخی و یا آنجا که از لا به لای صخرهها لاکپشتها و صدفها خودنمایی میکنند و هر لحظه خرچنگی از دل ماسهها بیرون میآید، باید لحظهای در قدرت خداوند و وجود این منظره شگفت انگیز تامل کرد.